[O1] Wymiana oleju a przegląd...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez navigator
    siakies badanie będziesz robił czy tylko test skórno-inhalacyjny...
    nie potrzebuję badania lab, żeby określić czy olej się sprawdził, czy nie... "test" na wodę - jasne, że będzie :wink:
    Zamieszczone przez REXAX
    V0w30 to już ten niby nowy bez norm VW i MB
    data produkcji lipiec 2012 więc olej sprzed 9-10 miesięcy, ma specyfikacją VW 502.00 i MB.
    Innego-nowego V 0W30 nie widziałem jeszcze w sprzedaży u mnie w ZG :roll:
    Zamieszczone przez jarekbarcaaa
    Cichsza praca na zimnym i taka lekka
    no widzisz... jednak czuć różnicę :P
    Zamieszczone przez Tippo
    myslalem, ze wlales castrola
    "Ty mnie nie strasz" :shock: ... :terefere
    OIII 1.2 TSI 105 KM

• marqz
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Cześć.
    Po zakupie autka (1,9 TDI) w salonie ustawiłem sobie przegląd co 15tyś.
    Obecnie mam przejechane 105tyś. Tak się składa że właśnie do przejechanej setki miałem dość częste i przy tym długie przebiegi. Dzięki czemu tak co roku wypadał przegląd co 15 i do tego wymiana oleju. Od pewnego czasu sytuacja się trochę zmieniła i nie wykręcę 15 tysięcy przez rok. Tak przy okazji samochód ma obecnie 5 lat.
    Jak teraz podejść do sprawy przeglądów. Jechać do serwisu co 15 t. a olej wymieniać co roku? (przed czy po zimie)? Do tej pory jeździłem zawsze do ASO i podbijałem książkę ale raczej będę nią jeździł trochę dłużej więc nie ma perspektywy dbania że kiedyś sprzedam i wtedy książka się przyda - tylko dbania pod siebie. Co radzicie? (Nie lubię czekać z serwisem na ostatnią chwilę - aż coś padnie)
    Combi 1.9TDI

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Re: Wymiana oleju a przegląd...

Zamieszczone przez marqz
      Jak teraz podejść do sprawy przeglądów. Jechać do serwisu co 15 t. a olej wymieniać co roku? (przed czy po zimie)? Do tej pory jeździłem zawsze do ASO i podbijałem książkę ale raczej będę nią jeździł trochę dłużej więc nie ma perspektywy dbania że kiedyś sprzedam i wtedy książka się przyda - tylko dbania pod siebie. Co radzicie? (Nie lubię czekać z serwisem na ostatnią chwilę - aż coś padnie)
      Ja bym robil co roku wszystko - po co sobie dwa razy glowe zawracac a wymiana filtrow
      to sa groszowe sprawy (oczywiscie poza ASO). No i oczywiscie musisz sie zastanowic kiedy zrobic dodatkowe (niestandardowe) wymiany - plyn hamulcowy, plyn chlodniczy i rozrzad

Komentarz

Pracuję...